Wysłany: Nie Lut 07, 2010 20:54 Temat postu: Pojazd szkoleniowy a TAXI
Witam.
Zamierzam kupić Toyotę Yaris i otworzyć OSK. Dodatkowo chciałem sobie dorabiać na taxi tym samym pojazdem. Czy ktoś się orientuje czy można takie coś zrobić? W przepisach odnoście warunków technicznych, kodeksu drogowego i innych nic nie znalazłem co by stanęło na przeszkodzie. Jak się zapatrujecie na takie coś? Jaka Wasza opinia na ten temat? Czy jest to możliwe? Pozdrawiam.
Hej, trochę z innej beczki... YARISKA na taxi? Nie za małe to? _________________ Nie jest sztuką samochód rozpędzić, ale zatrzymać go tam, gdzie życzy sobie kierowca.
Nie wiem jak to jest prawnie, myślę że dałoby rade, ale nie sądze by w jakiejś korporacji chcieli Yariske:) Chyba że będziesz jeździł na własną rekę. _________________ "...przedni napęd jest dla dziewczynek..."
Dołączył: 21 Lip 2009 Posty: 198 Skąd: Program zarządzania OSK
Wysłany: Sro Lut 10, 2010 18:10 Temat postu:
Należy zacząć od tego, że nie możesz przewozić pasażera (jako TAXI) na przednim siedzeniu - chyba, że znajdziesz system pedałów umożliwiający odłączenie sterowania z miejsca dla instruktora na czas pracy taksówki. Inaczej - wielkie ryzyko _________________ SOS-Manager 2.2 / 2009
Informatyczny System Profesjonalnego Zarządzania Ośrodkiem Szkolenia Kierowców
Pierwszy stworzony przez praktyków program do obsługi OSK. Bądź o krok przed konkurencją!
Wysłany: Czw Lut 11, 2010 09:56 Temat postu:
No to nie powinno być problemu - byle by SKP wykonało przegląd i wbiło w DR zarówno "L" jak i "taxi".
I pamiętaj o wyłączaniu pedałów!
Powodzenia!
Swoją drogą pewnie znacznie więcej zarobisz na taksówce niż na "L-ce". W Szczecinie na przykład pojawiła się "szkoła", która robi szkolenie uzupełniające po 30zł/1h... tyle kosztuje postój taksówki _________________ SOS-Manager 2.2 / 2009
Pierwszy stworzony przez praktyków program do obsługi OSK. Bądź o krok przed konkurencją!
Wysłany: Czw Lut 11, 2010 10:30 Temat postu:
Ha. Więc mówisz o pedałach na linkach (np., TRAKT-SERWIS. Swoją drogą dobre pedały - choć nie warto poruszać tego tematu, bo mają też kilku przeciwników na tym forum. W życiu codziennym sprawują się... Nie ważne.) Ale obawiamy się z kolegami, czy SKP "strawi" zdejmowanie i zakładanie linek. Trochę to amatorszczyzna... _________________ SOS-Manager 2.2 / 2009