Wysłany: Sob Lut 13, 2010 11:03 Temat postu: Kwestia badań lekarskich i ratownika medeycznego
Witajcie,
Wkrótce otwieram OSK i mam pytanie dla już prowadzących OSK jak się dogadujecie z lekarzem, większość ośrodków oferuje badania na miejscu, ile płacicie lekarzowi czy na badaniach też zostaje coś dla OSK czy wszystko zgarnia lekarz z tego co widziałem to OSK kasują 50-70 zł od kursanta.
Druga kwestia to wykłady z pierwszej pomocy, musi je przeprowadzić osoba uprawniona, ile taka osoba sobie średnio życzy? Czy można samemu zrobić uprawnienia ratownika medycznego i samemu przeprowadzić takie zajęcia??
Odnosnie lekarza to mozesz miec jakiegos który przyjdzie ale ile on bedzie brał i czy cos zostanie dla Ciebie to juz kwestia dogadania.
A jesli chodzi o pierwsza pomoc to jak zrobisz kurs to mozesz prowadzic zajecia. Pielegniarki biora tyle co za godzine jazdy czyli około 40-50 zł _________________ ____________________________________________________________________
_______ www.driver-jazda.pl ______
Wysłany: Pią Lut 26, 2010 10:33 Temat postu:
Nie. _________________ Zarządca Przypraw 6.6 / 2010
Biologiczny System Odpowiadania na forumie.
Pierwszy stworzony przez teoretyków inteligentny odpowiadacz forumowy.
Stoisz nad przepaścią? Nie daj się, zrób krok naprzód.
W taki razie, czy zawodowy strażak posiadający uprawnienia do udzielania kwalifikowanej pierwszej pomocy moze prowadzic na kursie zajęcia z pierwszej pomocy??
Ustawa z dnia 20.06.1997 r. Prawo o ruchu drogowym
Cytat:
Art. 105.3. Szkolenie w zakresie udzielania pierwszej pomocy jest prowadzone przez osobę, która spełnia warunki określone w art. 8 ust. 2 ustawy z dnia 8 września 2006 r. o Państwowym Ratownictwie Medycznym.
Ostatnio zmieniony przez piecyk dnia Wto Mar 16, 2010 16:50, w całości zmieniany 1 raz
Ja umawiam się z kursantami i zawoże ich do lekarza. Tak jest łatwiej i bez zbędnych kosztów. _________________ Nie mam nic do ukrycia-bo lubię i szanuję to co robię.